Kılıçlar İnşaat

Bugüne kadar hizmet verdiği tüm sektörlerde fark yaratan Kılıçlar Group, faaliyetlerine konut inşaatı yaparak başladı. İstanbul’da, satın aldığı 296 m2’lik arsa üzerine inşa ettiği 3’ü dükkan 3’ü apartman dairesinden oluşan bina tamamlandığında yıl 1964’ü gösteriyordu.

Kılıçlar İnşaat bünyesinde yap/sat tarzında yapılan binayı; yine Suadiye bölgesinde inşa edilen kat karşılığı apartmanlar, iş hanları ve fabrikalar takip etti. İnşaat alanında günümüze kadar devam eden başarılı çalışmaların yanı sıra; ilerleyen yıllarda bünyesine katılan yeni markalar, Kılıçlar Group’un mobilya ve sanayi sektörlerinde de faaliyet göstermesi sonucunu doğurdu. İstanbul Büyükşehir Belediyesi başta olmak üzere birçok yerel belediyenin ilk kez tercih ettiği yeni teknolojiyi yansıtan, 1986 yılında Kurtköy’de kurulmuş yaklaşık 8.000m2 kapalı alanlı fabrikada Kılıçlar markalı çöp konteynırı üretimiyle güvenilir bir marka olarak anılmaya başlanan Kılıçlar, 2003’ten kurulan Kaizen modüler mobilya ile bu sektörde önemli çalışmalar yapmış, yine inşaat alanında artan iş hacmiyle birlikte İstanbul dışında Yalova, Bilecek, Adapazarı, Kuşadası ve Kıbrıs gibi farklı bölgelerde özel projelere imza atmıştır. İlk kez 1987 yılında eğitim sektörüne adım atan Kılıçlar Group, Kozyatağı’nda başladığı yolculuğunda yaklaşık 30 yılı geride bıraktı. Anabilim Eğitim Kurumları markası adı altında hizmet veren grubun ilklere öncülük etme, yenilikçi uygulamalar geliştirme misyonu bu alanda da devam etmektedir. Bugün ana sınıfından liseye eğitim veren Kuzey Ataşehir kampüsü ile ilkokul ve ortaokul olarak hizmet veren Sancaktepe kampüs binası dışında Suadiye, Çekmeköy, Ataşehir, Dragos, Koşuyolu ve Esenşehir’de anaokulları bulunan Anabilim, 400 çalışanı, 1500 öğrencisiyle hizmet yelpazesini hızlı ve kararlı adımlarla büyütmeye devam ediyor. Ayrıca eğitim dünyasının bir parçası olarak hizmet veren Crea markası, sektörel bazda eğitim danışmanlık projeleri üretmekte ve farklı bölgelerde anaokulu zinciri açmaktadır. İnşaat alanındaki faaliyetlerini 2003 yılından itibaren Arkon Yapı Tarım ve İnşaat Ltd. Şti. adıyla ayrı bir marka olarak da sürdürmeye başlayan Kılıçlar Group, yine aynı şirketin bir faaliyeti olarak 2011 yılından itibaren Türkiye’nin en büyük keçi sütü ve süt ürünleri tesisini inşa ederek hayvancılık sektöründe de çalışmalar yapmaya başladı. Grubun en yeni üyelerinden biri olarak dikkat çeken Arnet Basım Yayın AŞ ise, 2010 yılından bugüne hem ticari nitelikli gayrimenkul yatırımları alanında hem de basım yayın alanında ders kitapları basımında nitelikli çalışmalar yürütüyor.